KoekjesbijbelEindelijk is hij er dan de Koekjesbijbel van Rutger van den Broek en voor mij ook goed plan om dit tegelijk te koppelen aan mijn bakblog.

Mijn streven is om iedere week een ander koekje te bakken (of als de koektrommel leeg is) uit dit boek. En er staan er heel veel in, grote koeken, klein koekjes maar ook hartige koekjes en buitenlandse koekjes. Natuurlijk staan er ook koekjes in die ik al vaker heb gebakken voor ons zelf of voor mijn klanten

Vandaag ga ik dus het eerste koekje bakken uit dit boek en dat is de Snickerdoodles. Een chewy koekje wat voordat het gebakken wordt door de kaneelsuiker wordt gerold. Volgens het recept kun je er ongeveer 25 maken en dit klopt precies. Maar dan hebben we het wel over een kilo koekjes!! De naam doet je verwachten dat er iets van pinda’s of caramel in gaat maar niets is minder waar. Het is een boterrijk koekje knapperig van buiten maar chewy van binnen en door de kaneelsuiker krijgt het koekje een heerlijke smaak . Wij zijn fan en dit koekje gaat zeker vaker gebakken worden.

Snickerdoodles

Ik ga het natuurlijk niet alleen maar over koekjes hebben op mijn blog, maar ik geef jullie af en toe ook een kijk in mijn keuken. Waar ik zowel voor particulieren en bedrijven taarten en gebak maak en chocoladewerk zoals bonbons en chocolade cadeautje maak.

Verder laat ik jullie ook mee genieten van mijn ervaring op reis, want als wij op vakantie zijn of gewoon een dagje weg kijk ik altijd wel of er een patisserie of chocolatier in de buurt is.

Wisren jullie dat wij ook actief zijn op Facebook, Instagram en sinds kort ook op Pinterest. Uiteraard kan je ook ons volgen op deze sociale media kanalen.

Helaas is het mogelijk om te reageren op mij blog, maar op Facebook of instagram kan dat uiteraard wel