Stroopwafels

Wederom een koekje uit de koekjesbijbel, je zou bijna zeggen hollandse kan het niet de Stroopwafel.

het deeg maken prima, uurtje rijzen, waar ik meestal niet zoveel geduld voor heb maar ondertussen bonbons maken dan gaat de tijd wat sneller.

Dan het bakken. Het werken met een wafelijzer is voor mij helemaal nieuw en best wel spannend. Ik heb een wafelijzer waar je ook oublie's mee kan bakken, dus niet een echt stroopwafelijzer, maar dat kan de pret niet drukken.

Het bakken gaat voorspoedig na 2 wafels zet ik de temperatuur maar iets lager want ze worden wel erg bruin. Ik laat ze iets afkoelen en dan komt het lastigste het opensnijden. Nou dat is wel een dingetje en de eerste 2 gaan niet goed. Ik krijg de slag te bakken en iedere 2 minuten ligt er weer een wafel af te koelen en te wachten om gesneden te worden.

de stroop die er tussen komt vind ik een ander verhaal, prima om te maken. Maar persoonlijk vind ik hem te dun en glijden de wafels ook iets van elkaar en komt de stroop er tussen uit.

Ik ga ze zeker vaker bakken, want ze zijn wel heel erg lekker. Maar wel met een ander recept voor de stroopvulling