Koekjes achterstand

Eigenlijk heb ik de laatste weken mijn blog over de koekjesbijbel een beetje verwaarloosd, maar wel koekjes gebakken. Bij de stroopwafels was ik niet zo blij met het recept van de stroop, dus gingen we bij de stroopkoeken voor een ander recept. Dit werd het recept van Hans bakt, ook een winnaar van heel holland bakt. De koeken zelf zijn wel volgens het recept van de koekjesbijbel.

En als koekjes lekker zijn, zijn ze snel op

Dus van de stroopkoeken gingen we door naar de speculaas. Net een nieuwe speculaasplank en een chocolade vorm voor speculaasjes. Het idee kreeg al snel vorm een soort scholiertje maar dan van speculaas en uiteraard ook gewone speculaas Wat waren die lekker.


Hierna besloot ik omdat ik toch wel nieuwsgierig ben naar andere koekjes en ik alles wil bakken om dan maar een half recept te bakken. Dan kan je tenslotte vaker bakken. Dat werden de Creme Doublies, ik was hier als kind al gek op en het liefst de twee koekjes van elkaar afhalen en eerst de creme er tussen uit likken.


Het volgende koekje werd Koekje met Beurre Noisette, een koekje waarvoor je de boter eerst moet laten smelten en bruin moet laten worden. Daardoor krijg je een hazelnootachtige smaak aan het koekje

ook zo'n lekker koekje maar de eerst hap is best wel hard, maar daarna heerlijk krokant..

Het laatste koekje van dit blog heb ik vandaag gebakken knapperige amandelkoekjes, gelukkig brengt mijn man tijdens zijn jaarlijks uitje met de vliegclub in Duitsland altijd heel veel amandelmeel voor mij mee. En dit jaar ben ik er dubbel blij mee want in heel veel koekjes gaat amandelmeel.

Maar ik bak natuurlijk niet alleen koekjes, ik maak ook bonbons en taarten en andere lekkernijen.

helaas kan je op mijn blog niet reageren, maar het kan wel in mijn gastenboek of op social media.